Egy mélyebb kereskedelmi háború képe továbbra is félelemmel tölti el a piacikat.A múlt héten bejelentett újabb amerikai importvámok, melyek első sorban Kína ellen irányulnak, továbbra is kockázat kerülő üzemmódot kölcsönöznek a piacoknak. Az előttünk álló napokban, hetekben nagyhatalmak ez irányú  lépéseire reagálhatnak legérzékenyebben a piacok. Mindkét irányba lehet elmozdulás. Az amerikai elnök enyhíthet tervezetén, de a kínai ellenlépések tovább mélyíthetik a kereskedelmi háború képét. Egyelőre nagy fokú bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, s a volatilitás magas szintje várható.
Ebben a bizonytalan nemzetközi környezetben tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) soron következő kamatdöntő ülését kedd délután. Érdemi változás már ami a kamatokat illeti nem várható. A héten új előrejelzések is érkeznek az MNB részéről a növekedésre, s az inflációra vonatkozóan. Ezeket "emésztheti" a jövőben a piac. 
A bizonytalan nemzetközi hangulatban az EUR/HUF 310-315 közötti jellemző értékek felső régióiban mozoghat. Az előttünk álló csonka kereskedési héten a 313 körüli szintek lehetnek jellemzők. A forint gyengébb heti szereplése ellenére a héten a USD/HUF árfolyamában nem várunk érdemben magasabb értékeket. A héten vége az első negyedévnek. A dollár leginkább az év eleji gyengülésének köszönhetően az első negyedévben nem talált magára, s véleményünk szerint a következő napokban sem fog.

cornergroup

www.cornerwebshop.hu