Ez az enyhülés?


Ennek kell örülni, s a piacokon bimbódzó kockázat vállalást vált ki, hogy nem lőttek vissza? Szombat hajnalban a szövetségesek, amerikai-angol-francia haderők megsemmisítő légicsapást mértek szíriai célpontokra, szíriai vegyi raktárakra, üzemekre. Az amerikai védelmi miniszter egyszeri csapásról beszélt, s "örvendetes" hogy kifejezetten szír célpontokat vettek célba, orosz támpontokat elkerülve. Az oroszok nem hagyták szó nélkül a katonai beavatkozást, Vlagyimir Putyin, orosz elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését kezdeményezi a kialakult helyzet miatt. 
Mivel a légi csapás tárgyi objektumokat érintettek, s Oroszország nem reagált fegyveres válasszal, s a jelenlegi állás szerint diplomáciai mederben folytatódik a konfliktus kisebb fellélegzés érezhető a piacokon, de legalább is nem érezhető kockázat kerülés. Persze mindenféle elnöki bejegyzések leginkább Trump részéről, azonnal felülírhatják az enyhülő hangulatot.
A viszonylagos nyugalomban az EUR/HUF árfolyama tovább folytatja déli irányba útját, megerősítve a választás előtt a 311-s szint mint támasz letörését, s továbbra is azt várjuk, hogy 310 alá is erősödhet hazai devizánk. Teszi ezt az erősödést a lengyel zlotyval karöltve. A Standard & Poor's az eddigi stabilról felminősítésre utaló pozitív kilátással látta el a lengyel adósbesorolást, s ez segítette fizetőeszközüket, s hát lengyel-magyar két jó barát ... . S a régió mélyén vagyunk, de az ősz folyamán talán nálunk is hasomló megítélés születhet. Egyelőre nem látszanak jegyek, hogy érdemben gyengébb forint szinteket várjunk. 
cornergroup

www.cornerwebshop.hu