A dollár nem pihent.Miközben a fejlett világ a munkát ünnepelve  pihent, a dollár tovább folytatta rövidtávon trendszerű erősödő mozgását. A mintegy két hete tartó dollár erősödés az EUR/USD devizapárnál 1,2050 környezetében törné a lefelé mutató trendvonalat, az USD/HUF devizapárnál a 259,50-s érték környezetében az emelkedő trendmozgást. Ezek a legrövidebb távon vizsgált értékek. 
Támogatta a dollár erősödését a péntek délután megjelent amerikai első negyedéves GDP adat, mely a várt felett 2,3 százalékkal nőtt éves alapon, s az előző negyedéves növekedést is felfelé módosították 2,9 százalékra. Szintén az amerikai kamatok korábban vártnál intenzívebb emelésének irányába, valamint a dollár erősödésének irányába mutatott a személyes fogyasztói kosár (FED által figyel inflációs mutató) emelkedése áprilisban, éves alapon várakozások szerinti 1,9 százalékos emelkedése, valamint a magérték 1,6 százalékos emelkedése. 
Ezen a héten az áprilisi foglalkoztatási adatok, melyekre fókuszálnak a piaci szereplők, s ha ezek is a munkaerőpiac további javulásáról, valamint a bérek további emelkedéséről szólnak, úgy a dollár tovább "izmosodhat".
Péntek délután érkeznek az átfogó munkaerőpiaci adatok a tengerentúlról. 4 százalékra mérséklődő munkanélküliség mellett 189 ezer új munkahely a várakozás, 2,7 százalékos éves alapú béremelkedés mellett.
Szerda délután mintegy előzetes adatként az ADP intézet közli hasonló időszakra az új munkahelyek számát, várakozás 200 ezer. A szerda este véget érő FED (az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény) kamatdöntő ülésen érdemi változtatást nem vár a piac. Az amerikai kamatemelések minden második, a döntést  követő sajtótájékoztatóval egybekötött ülésekre datálódnak, így legközelebb hat hét múlva, június közepére. 

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft